Google Reviews
Bereken welke brandstof voor u het gunstigst is

Bereken welke brandstof voor u het gunstigst is

Met de brandstof berekening kunt u door het ingeven van een aantal bedragen uitrekenen of u het beste op benzine, diesel of autogas kunt gaan rijden. Het resultaat levert u naast een totaalbedrag van de autokosten per jaar ook een prijs per kilometer op. De opgave is indicatief en verzekering en onderhoud zijn niet meegerekend.

Bij sommige velden vindt u bij de een toelichting.wat kost uw auto?
in benzine-uitvoering?
in diesel-uitvoering?
Wat kost een gastank voor uw auto? De prijs van een gastank is enigszins afhankelijk van auto en uitvoering van de gastank. Gemiddeld bedragen de kosten van een G3 gastank  2500. Een niet G3 tank is iets voordeliger maar hiervoor bent u een hoger bedrag aan wegenbelasting verschuldigd.
Betreft het hier een G3-installatie? ja nee
Actuele rentepercentage % Een gemiddelde marktrente bedraagt 5%. Ook wanneer u uit eigen middelen de auto financiert is de rente een onderdeel van de kosten van de auto. U had het geld ook op de bank kunnen zetten.
wat weegt uw auto?
in benzine-uitvoering? kg
in diesel-uitvoering? kg
in gas-uitvoering? kg Een auto op gas is zwaarder dan een auto op benzine. Dit komt door de gastank met inhoud. Vaak valt u dan ook qua wegenbelastingtarief in een hogere groep dan dat u op benzine rijdt.
hoeveel blijft uw auto waard?
Hoe lang verwacht u uw auto te houden? jaar
Wat is de inruilwaarde van de benzine-auto? Voor het berekenen van de inruilwaarde zijn door de BOVAG afschrijvingspercentages opgesteld. Deze percentages gelden alleen voor een nieuw gekochte auto en geven alleen een indicatie. In werkelijkheid kan de auto meer of minder waard zijn bij inruil. Klik hier om het BOVAG-afschrijvingspercentage toe te passen. U kunt ook zelf een bedrag invullen.
Wat is de inruilwaarde van de diesel-auto? Voor het berekenen van de inruilwaarde zijn door de BOVAG afschrijvingspercentages opgesteld. Deze percentages gelden alleen voor een nieuw gekochte auto en geven alleen een indicatie. In werkelijkheid kan de auto meer of minder waard zijn bij inruil.Klik hier om het BOVAG-afschrijvingspercentage toe te passen. U kunt ook zelf een bedrag invullen.
Wat is de inruilwaarde van de gas-auto? Voor het berekenen van de inruilwaarde zijn door de BOVAG afschrijvingspercentages opgesteld. Deze percentages gelden alleen voor een nieuw gekochte auto en geven alleen een indicatie. In werkelijkheid kan de auto meer of minder waard zijn bij inruil. Klik hier om het BOVAG-afschrijvingspercentage toe te passen. U kunt ook zelf een bedrag invullen.
overige vragen
Hoeveel km rijdt u gemiddeld per jaar? km
Wat is het verbruik van uw auto op benzine? 1 op
Wat is het verbruik van uw auto op diesel? 1 op
Wat is het verbruik van uw auto op gas? 1 op Een auto op gas verbruikt zon 20% meer dan een auto op benzine. Klik hier om het verbruik op gas te berekenen t.o.v. het verbruik op benzine. U kunt ook zelf een verbruik invullen.
De prijs voor een liter benzine Klik hier om de actuele gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) voor brandstoffen op te zoeken
De prijs voor een liter diesel Klik hier om de actuele gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) voor brandstoffen op te zoeken
De prijs voor een liter autogas Klik hier om de actuele gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) voor brandstoffen op te zoeken