Google Reviews
Invalidenregeling

Invalidenregeling

Met ingang van 1 januari 2004 wijzigt de wetgeving inzake het grijs kenteken op vele punten. Voor particulieren zullen de voordelen van het grijze kenteken verdwijnen. Ondernemers en invaliden / gehandicapten behouden de voordelen.

Invaliden / gehandicapten blijven ook na 1 januari 2004 het huidige tarief voor de wegenbelasting betalen. De verhoging van € 76 per jaar die voor alle andere grijskenteken rijders van toepassing is geldt niet voor invaliden. Om gebruik te kunnen maken van de invalidenregeling moet u als invalide / gehandicapte aan de volgende eisen voldoen:
 

Aangewezen zijn op vervoer met een bestelauto:

De eerste eis die de nieuwe wetgeving stelt is dat de invaliden / gehandicapten moeten zijn aangewezen op een bestelauto. De invalide moet daarbij beschikken over een niet opvouwbare rolstoel of scootmobiel en moet zijn aangewezen op een aangepaste bestelauto voor zijn of haar vervoer. De invalide kan dit aantonen met een Wvg- beschikking of een medische verklaring.
 

Voor één bestelauto

De vrijstelling van BPM en het betalen van het lage bestelauto tarief geldt voor één aangepaste bestelauto per invalide / gehandicapte.
 

Gezamenlijk verzoek

Om voor de invalidenregeling in aanmerking te komen moet een verzoek worden gedaan. Dit kan gebeuren door de invalide / gehandicapte zelf of wanneer deze zelf niet kan rijden in combinatie met de houder (eigenaar) van de bestelauto. De houder van de bestelauto en de invalide / gehandicapte hoeft dus niet dezelfde persoon te zijn.
 

Verzoek indienen

De wegenbelasting gaat per 1 januari 2005 voor alle bestelauto’s omhoog met € 76 per jaar. Invaliden / gehandicapte die aan bovengenoemde voorwaarden voldoen hoeven deze verhoging niet te betalen. Invaliden / gehandicapten dienen hiertoe wel een verzoek in te dienen bij de Belastingdienst.